Wat te doen bij verlies van inschrijvingsbewijs
Wat te doen bij verlies van inschrijvingsbewijs

Wat te doen bij verlies van inschrijvingsbewijs

Wat te doen bij verlies van inschrijvingsbewijs

 

Het inschrijvingsbewijs van je voertuig is een belangrijk document dat bewijst dat je voertuig is geregistreerd bij de overheid en dat je het recht hebt om ermee op de openbare weg te rijden. Als je dit document verliest, kan dit voor veel problemen zorgen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om het verlies van je inschrijvingsbewijs te beheren.

 
 • Doe aangifte bij de politie
  Als je inschrijvingsbewijs verloren is gegaan, is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Dit kan bijvoorbeeld via het online portaal van de politie of door een bezoek te brengen aan het politiekantoor. Zorg dat je alle nodige documenten bij je hebt, zoals je identiteitskaart en het kentekenbewijs van het voertuig. Hier zal je ook een attest van verlies krijgen.
 • Vraag een nieuw inschrijvingsbewijs aan
  Als je aangifte hebt gedaan bij de politie, kun je een nieuw inschrijvingsbewijs aanvragen bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV). Dit kan online via de website van de DIV of door een bezoek te brengen aan een DIV-kantoor. Je hebt hiervoor wel een aantal documenten nodig, zoals je identiteitskaart, het kentekenbewijs van het voertuig en het attest van aangifte van verlies.
 • Hou rekening met kosten en wachttijden

   

  Het aanvragen van een nieuw inschrijvingsbewijs brengt kosten met zich mee. Deze kosten variëren afhankelijk van het type voertuig en het soort document dat je aanvraagt. Je kunt de tarieven terugvinden op de website van de DIV. Houd er ook rekening mee dat er enige wachttijd kan zijn voordat je het nieuwe inschrijvingsbewijs ontvangt.

 • Zorg voor tijdelijke oplossingen

  Als je het nieuwe inschrijvingsbewijs nog niet hebt ontvangen, kan het zijn dat je tijdelijke oplossingen moet zoeken om toch met je voertuig op de openbare weg te kunnen rijden. Zo kun je bijvoorbeeld een voorlopig bewijs van inschrijving aanvragen bij de DIV, dat je toelaat om tijdelijk met je voertuig te rijden. Ook kun je in sommige gevallen een duplicaat van je kentekenplaat aanvragen bij de DIV.

 • Wees voorzichtig met je persoonlijke gegevens
  Als je je inschrijvingsbewijs verliest, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je persoonlijke gegevens. Zorg dat je aangifte doet bij de politie en vraag een nieuw inschrijvingsbewijs aan om te voorkomen dat iemand anders misbruik kan maken van je gegevens.


  Het verlies van je inschrijvingsbewijs kan voor veel problemen zorgen, maar door snel en adequaat te handelen kun je deze problemen beperken. Doe aangifte bij de politie, vraag een nieuw inschrijvingsbewijs aan, zorg voor een tijdelijke oplossing, pas op met je gegevens vrij te geven.
  Veel Succes!
 

 
 
 
 
Nog vragen? We komen gerust langs voor een babbel naar

Voor welke merken betreft deze informatie?

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

About us

blog
John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..